вівторок, 07 червня 2022 14:32

Пелюшки зі штучною кровʼю та діти з плакатами: у світі проходять перформанси на підтримку України
15

Перформанси за час війни стали чи не найкращим способом показати світу всі реалії загарбницької навали на Україну. У Міжнародний день дітей – безневинних жертв агресії, українські жінки-біженки знову вийшли на Марш Матерів одночасно у восьми європейських містах.

Gazeta.ua розповідає про те, як сотні українок прошлися мирним ходом вулицями й головними площами Рима, Амстердама, Парижа, Мюнхена, Абердіна, Ґлазґо й Лондона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соліст Imagine Dragons на концерті в Празі підняв прапор України

Вже три місяці поспіль рух Марш Матерів обʼєднує тисячі українських жінок, що з дітьми вимушені були тікати від жахів війни. Щотижня в усьому світі активістки розказують особисто й через світові ЗМІ про звірства агресора, про страждання та смерті українських дітей. Жінки організовують мовчазні акції, запрошують усіх до спільного маршу.

До мирного ходу в місті Брно в Чехії приєдналася українська співачка alyona alyona. Вона заспівала з учасницями Маршу "Ой у лузі червона калина" і пройшла центром міста.

На площі Piazza Garibaldi в Римі дівчата з руху Марш Матерів представили перфоманс для місцевих жителів і туристів – мовчазну живу інсталяцію у вигляді закривавлених привидів жінок і дітей у пам'ять про постраждалих, зґвалтованих і померлих дітей України.

Марш Матерів в Амстердамі відбувся на Музейній площі біля меморіалу Women of Ravensbrück, що вшановує памʼять понад 90000 жінок і дітей, більшість із яких за шість років загинули від голоду, медичних експериментів і в газових камерах. Учасниці Маршу Матерів також створили живу інсталяцію в пам'ять про загиблих у війні з Росією українських дітей.

Марш Матерів у Лондоні вже вкотре відбувається в партнерстві із Support Ukraine Coordination Hub. 24 травня до Маршу в Лондоні долучилася співачка Тіна Кароль.

Українські жінки-біженки знову вийшли на Марш Матерів
Фото: PR Batteries
Українські жінки-біженки знову вийшли на Марш Матерів
Українські жінки-біженки знову вийшли на Марш Матерів
Українські жінки-біженки знову вийшли на Марш Матерів
Українські жінки-біженки знову вийшли на Марш Матерів

На сьогодні російські загарбники вбили понад 260 українських дітей, 463 зазнали поранень. Ще 3 млн дітей переміщені в Україні, 2,2 млн є біженцями, а 238 329 дітей насильно депортували в Росію.

Зараз ви читаєте новину «Пелюшки зі штучною кровʼю та діти з плакатами: у світі проходять перформанси на підтримку України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути