Ексклюзиви
вівторок, 05 серпня 2008 11:24

Пекінських таксистів зобов"язали носити краватки

Всі таксисти Пекіна в день відкриття Олімпіади-2008 вийдуть на маршрути в краватках і парадній формі.

Починаючи з 1 серпня, по розпорядженню дорожнього управління Пекіна для водіїв пекінських таксі був введений строгий дресс-код. Напередодні Ігор водіїв зобов"язали надягти форму і погрозили грошовими штрафом у разі відмови виконувати чергове олімпійське розпорядження властей.

Згідно з новими правилами, всі таксисти тепер одягнені в жовті сорочки з коротким рукавом і темно-сірі напівспортивні брюки з кишенями на блискавках. Зимова форма припускає постійне носіння краватки, білосніжні рукавички і щільну куртку.

"Поки наша форма буденна, але 8 серпня, в день відкриття олімпійських Ігор, ми зобов"язані вийти на маршрут в краватці на знак свята", - повідомив таксист на ім"я Цзян Юнлян.

За його словами, водії не дуже задоволені новим одягом. "Якщо сорочка ще нічого, цілком зручна, то брюки нікуди не годяться: жарко, незручно, матеріал дуже щільний", - сказав він.

При цьому, за словами таксиста, відмовитися від носіння форми можна тільки в збиток собі - "Якщо не будеш у формі, загрожує штраф в 200 або навіть 500 юанів", - сказав таксист.

Кожну з 60 тисяч машин таксі забезпечили спеціальним Повчальним керівництвом, де не тільки приводяться основні правила етикету спілкування з пасажирами і міні-розмовник, але і детально розписана форма одягу. Наприклад, сорочка може бути розстебнута лише на два гудзики зверху, а закочувати брюки і зовсім строго заборонено.

Двадцять дев"ята літня Олімпіада пройде в Пекіні з 8 по 24 серпня, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Пекінських таксистів зобов"язали носити краватки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути