Ексклюзиви
четвер, 04 липня 2024 13:32

Пекельний тиждень: синоптикиня засмутила прогнозом

Пекельний тиждень: синоптикиня засмутила прогнозом
На наступному тижні в більшості областей України, окрім західних, пануватиме сильна спека. Фото: facebook.com/tala.didenko

Сильна спека триватиме в Україні весь наступний тиждень. Максимальна температура повітря становитиме +33...37°С.

На півдні, сході та в багатьох центральних областях прогнозують +35...39°С, а місцями ймовірно до +40°С, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у соцмережах.

"Важливо мати запас води. За можливості, побути цей період з дітьми чи старшими людьми десь подалі від асфальту та поближче до гір чи хоча б тінистих садків, річок та ставків. І вкрай обережно з продуктами - влітку частішають випадки отруєння. Домінуватиме суха погода з високою пожежною небезпекою. Але поки не поспішаємо і зазирнемо у завтрашній день, де також спеки вистачатиме", - написала вона.

5 липня в західних областях очікується +23...27°С. Місцями у п'ятницю там пройдуть короткочасні грозові дощі. На півночі України завтра також комфортно, вдень буде +24...29°С. Є ймовірність локальних дощів. У центрі - без істотних опадів. Вдень очікується +25...30°С, а на Дніпропетровщині до +33...35°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптики прогнозують 40-градусну спеку: найгарячіші дати

На півдні України повітря прогріється до +29...33°С, на Запоріжжі до +35°С. Східна частина буде найспекотнішою. Максимально вдень обіцяють +33...37°С. Проте завтра ввечері можуть пройти на сході дощі з грозами.

У Києві 5 липня передбачається комфортна температура повітря, +25...26°С. Є невелика ймовірність короткочасного грозового дощу.

Вихідними в Україні буде сухо та сонячно. Сильна спека - на сході, півдні та в центрі, +32...37°С. На заході очікується 6-7 липня +26...32°С. На півночі впродовж суботи-неділі +28...32°С.

Рекордна спека останніми днями спричинила сотні смертей, а також численні лісові пожежі у Європі та Азії. У Сполучених Штатах Америки також фіксують аномально високі температури.

Зараз ви читаєте новину «Пекельний тиждень: синоптикиня засмутила прогнозом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути