середа, 03 червня 2009 14:18

Павленко хоче ввести "комендантську годину" для підлітків

Павленко хоче ввести "комендантську годину" для підлітків

Міністр України у справах сім"ї, молоді і спорту Юрій Павленко вважає, що обмеження перебування дітей і підлітків після 22:00 у громадських місцях без супроводу батьків має бути затверджене законодавчо.

Як повідомили у прес-службі Мінсім"ї, Міністр наголосив, що цей захід має посилити відповідальність дорослих за долю дитини. Ю.Павленко зауважив, що у розроблених Міністерством пропозиціях законодавчих змін питання стоїть саме таким чином: не просто обмежити перебування на вулиці дітей і підлітків у нічний час. "Акцент робиться саме на державному впливі на підвищення відповідальності батьків та інших дорослих за виховання, здоров"я і життя дитини загалом", - сказав він.

За його словами, сьогодні відповідні проекти законодавчих змін знаходяться на узгодженні з відповідними міністерствами і найближчим часом їх буде подано на розгляд Верховної Ради України. Зокрема, зміни буде внесено у Закон "Про охорону дитинства" і Кодекс України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, раніше Президент Росії Дмитро Медведєв підписав Федеральний закон в якому йдеться про обмеження перебування неповнолітніх в громадських місцях пізно ввечері і вночі. Федеральним законом органам державної влади суб"єктів Федерації надається можливість з урахуванням місцевих традицій і особливостей встановлювати своїми законами міри із недопущення негативного впливу на фізичний, інтелектуальний, психічний, духовний і етичний розвиток дітей.

За матеріалом Ліга

Зараз ви читаєте новину «Павленко хоче ввести "комендантську годину" для підлітків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути