Ексклюзиви
середа, 02 серпня 2006 20:12

Патріарх всієї Русі подарував Путіну освячений меч Іллі Муромця

Символічний меч Іллі Муромця - захисника землі "Русської", освятив сьогодні Патріарх Московський і всієї Русі Олексій ІІ під час святкувань на честь 910-річчя Спасо-Преображенського монастиря Мурома. Патріарх вручив меч голові Рахункової палати Сергію Степашину - керівнику піклувальної ради з відновлення монастиря - із проханням вручити його Володимиру Путіну.

- Ми просимо Вас передати меч президентові Російської Федерації від мощів преподобного Іллі Муромця, щоб він допомагав йому правильно правити Батьківщиною нашою, затверджуючи відродження Росії, допомагаючи духовному відродженню святої Русі, - сказав Олексій ІІ.

Патріарх подякував Степашину "за величезний внесок у становлення Спасо-Преображенской обителі і передачу монастиреві частки мощів преподобного воїна Іллі Муромця" (інші останки святого знаходяться в Києво-Печерській лаврі).

На церемонії після богослужіння, що очолив Олексій ІІ під відкритим небом за присутності тисяч християн, Патріархові і Степашину були вручені свідоцтва і грамоти Почесного громадянина міста Мурома, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Патріарх всієї Русі подарував Путіну освячений меч Іллі Муромця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути