неділя, 16 грудня 2018 00:16

Патріарх Варфоломій офіційно запросив Епіфанія до Стамбулу

Патріарх Варфоломій офіційно запросив Епіфанія до Стамбулу
Вселенський Патріарх Варфоломій запросив київського митрополита Епіфанія співслужити Божественну Літургію. Фото: Укрінформ

Собор Помісної Православної Церкви України відбувся успішно.

"З прославленням Божим, великою радістю та задоволенням, Вселенський Патріархат оголошує про успішне завершення роботи об'єднуючого Синоду (Собору) - заснування нової Православної Автокефальної Церкви в Україні", - йдеться у комюніке Вселенського патріархату.

Там вітають обрання митрополита Епіфанія новим предстоятелем Київської митрополії та підтверджують, що український владика вже "висловив свою повагу і попросив добрих побажань та благословення Матері Церкви на те, щоб він здійснював своє предстоятельське служіння".

У повідомленні головного секретаріату Священного Синоду Константинопольської Церкви також ідеться про те, що на свято Богоявлення 6 січня заплановане співслужіння патріарха Варфоломія і митрополита Епіфанія у патріаршому соборі в Стамбулі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митрополит Епіфаній проведе першу літургію в Михайлівському соборі

"У цьому контексті оголошено, що Вселенський Патріарх Варфоломій запросив Його Блаженство Епіфанія співслужити Божественну Літургію на Фанарі на великому святі Богоявлення і надати йому Томос створення нової сестринської Автокефальної Церкви", - зазначається в офіційному документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УГКЦ готова до співпраці з новою Православною Церквою України

Свято Феофанії (Богоявлення) в Константинопольській церкві, як і в більшості православних церков сучасного світу, святкується за новоюліанським календарем 6 січня. В Україні православні досі дотримуються старого юліанського календаря, за яким дата Богоявлення 6 січня припадає на сучасне 19 січня.

15 грудня в Софії Київській пройшов Об'єднавчий собор, на якому таємним голосуванням був обраний предстоятель єдиної Української православної церкви. Ним став митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній (Думенко).

Зараз ви читаєте новину «Патріарх Варфоломій офіційно запросив Епіфанія до Стамбулу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути