неділя, 12 травня 2013 12:03

Патріарх Кирило вперше в історії здійснив літургію у Китаї

Патріарх Кирило вперше в історії здійснив літургію у Китаї
Патриарх Кирило. Фото: mirvam.org

У старовинній Червоній фанзі здійснив сьогодні першу в історії патріаршу літургію у Китаї патріарх Московський і всієї Русі Кирило. На території посольства Росії, де раніше розташовувалася Російська духовна місія, зібралося понад п'ятсот православних християн - російських громадян, що живуть і працюють в Китаї, албазінців - нащадків російських козаків, православних китайців. Були присутні також православні українці, білоруси, серби, болгари, французи, американці.

Євангеліє читалося церковнослов'янською та китайською мовами. Літургія проходила на відкритому повітрі, серед величезних квітучих акацій. Величі пасхальної служби надавав спів хору московського Новоспаського монастиря.

"Для нас це дуже важлива подія. Патріарх Кирило зустрівся з вищим китайським керівництвом. Ми сподіваємося, що цей візит сприятиме відродженню православ'я у Китаї", - сказала представниця албазінців Матрона Ван з роду козака Дубина, пише Yтро.ру.

"Китайська православна церква існує понад триста років", - нагадав патріарх під час зустрічі з журналістами після бесіди з головою КНР Сі Цзіньпіном. Він нагадав, що ще в 40-50-ті роки минулого століття "її очолювали два китайських ієрарха, були десятки китайських православних священиків".

Зараз ви читаєте новину «Патріарх Кирило вперше в історії здійснив літургію у Китаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути