четвер, 24 липня 2008 16:02

ПАРЄ погрожує санкціями Єревану

Голова Парламентської асамблеї Ради Європи Луіс Марія де Пуч попереджає владу Вірменії, що у разі невиконання положень резолюцій ПАРЄ відносно Єревану можуть бути прийняті санкції.

"Невиконання Вірменією положень резолюцій ПАРЄ може спровокувати скандальну ситуацію. Обговорення в моніторинговій комісії Ради Європи та осінній сесії ПАРЄ можуть стати для Вірменії катастрофічними, після чого не виключено і застосування санкцій", - заявив глава ПАРЄ радіостанції "Свобода".

Резолюції ПАРЄ були прийняті після подій в Єревані 1 березня, коли в результаті зіткнень вірменської опозиції з поліцейськими загинули 10 та отримали поранення більше 250 осіб.

У своїх резолюціях Організація, зокрема, закликає владу Вірменії знайти винних в березневих подіях, провести незалежне розслідування, звільнити всіх затриманих за політичними мотивами осіб, гарантувати право громадян на проведення мітингів.

Якщо ці вимоги не будуть повною мірою виконані до зимової сесії ПАРЄ в січні, то Вірменії загрожує позбавлення права голосу в цій організації, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «ПАРЄ погрожує санкціями Єревану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути