Ексклюзиви
середа, 23 вересня 2009 19:09

Партнерство з США може подарувати Грузії ув"язнених Гуантанамо

Партнерство з США може подарувати Грузії ув"язнених Гуантанамо

Декількох ув"язнених з американської в"язниці в Гуантанамо можуть перевезти до Грузії. Як передає кореспондент "Росбалт.RU" з посиланням на телекомпанію "Руставі 2", таку теоретичну можливість обговорили напередодні міністр закордонних справ Грузії Грігол Вашадзе і колишній помічник держсекретаря США Денієл Фрід, який в даний час займається проблематикою закриття бази в Гуантанамо. "Серед інших питань ми обговорили можливість перерозподілу ув"язнених Гуантанамо в країни - партнери США", - сказав американський представник.

Він пояснив, що "поки не йдеться про ухвалення відповідного рішення". "Ми, - повідомив Фрід, - цінуємо підхід Грузії до цього питання і віримо, що у будь-якому випадку у Грузії, як дружньої нам країни, ставлення до цієї теми буде відповідальним". За його даними, "йдеться про малу кількості ув"язнених, ми не зробимо нічого такого, що завдасть шкоди безпеці Грузії".

Вашадзе у свою чергу підтвердив, що проблематика Гуантанамо обговорювалася, проте поки на теоретичному рівні. "Ми говорили про Женевські переговори. Коли вони почалися, я і пан Фрід були керівниками делегацій. Під час останнього раунду переговорів Росія відмовилася від розгляду підготовленого співголовами документу про незастосування сили", - відзначив він. Що ж до власне Гуантанамо, "ми говорили про те, з якими країнами обговорюється це питання, але поки все це на теоретичному рівні".

Зараз ви читаєте новину «Партнерство з США може подарувати Грузії ув"язнених Гуантанамо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути