четвер, 14 січня 2010 11:52

Партія Путіна відреагувала на засудження Сталіна за Голодомор

Партія Путіна відреагувала на засудження Сталіна за Голодомор
Голова Держдуми Росії Борис Гризлов заявляє, що рішення суду щодо Голодомору в Україні 1932-33 років носить політичний характер. Про це він сказав, відповідаючи на питання журналістів, повідомили в прес-службі політичної партії "Єдина Росія".

"Це просто політична акція, яка входить в план посваритися з Росією - іншої ніякої підоснови я тут не бачу", - заявив Гризлов.

За його словами, "рішення щодо Голодомору носить системний характер і направлено на те, щоб посваритися з Росією".

"Ідея Голодомору, ідея того, що був геноцид українського народу в 30-і роки з боку керівництва Радянського Союзу, абсолютно безпідставні", - упевнений голова російської Держдуми.

Він візначив, що, "на жаль, бувають роки, коли за кліматичними умовами протягом декількох років буває неврожай, що і було в 30-і роки в Радянському Союзі, коли постраждали від цього всі народи, що населяли СРСР". Причому, відзначив Гризлов, значно більше тоді постраждало населення Поволжя.

"Керівництво України ще раз намагається Росії довести, що Росія погано ставиться до українського народу - от і все, я іншої підоснови тут не бачу", - сказав Гризлов. Він нагадав, що формулювання про Голодомор неодноразово обговорювалося в рамках Парламентської асамблеї Ради Європи, і депутати блокували рішення за проектом такої резолюції.

Нагадаємо, 13 січня Апеляційний суд м. Києва визнав керівників більшовицького тоталітарного режиму винними в геноциді в Україні в 1932-33 роках.

За даними СБУ, суд констатував, що Йосип Сталін (Джугашвілі), В"ячеслав Молотов (Скрябін), Лазар Каганович, Павло Постишев, Станіслав Косіор, Влас Чубар і Мендель Хатаєвич скоїли злочин геноциду, передбачений Кримінальним кодексом України, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Партія Путіна відреагувала на засудження Сталіна за Голодомор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути