середа, 17 липня 2013 01:03

Парламент Великобританії остаточно дозволив одностатеві шлюби

Парламент Великобританії остаточно дозволив одностатеві шлюби
Фото: newsradio.com.ua

Законопроект, що передбачає легалізацію одностатевих шлюбів в Англії та Уельсі, 16 липня був остаточно схвалений британським парламентом. Про це повідомляє BBC News.

Законопроект, раніше схвалений Палатою лордів, підтримали члени Палати громад, включаючи як лейбористів і ліберал-демократів, так і консерваторів.

Щоб закон, що дозволяє одностатеві шлюби, набув чинності, проектом залишається отримати королівську санкцію. Королева дасть свою згоду, імовірно, протягом двох днів, повідомляє Agence France-Presse з посиланням на міністерство культури, курирующее законопроект.

Відповідно до законопроекту, офіційні церкви Англії і Уельсу не зможуть пропонувати одностатевим парам вінчання. Крім того, новий закон не торкнеться Шотландії і Північної Ірландії, де діють власні нормативні акти.

Перші одностатеві весілля зможуть відбутися у Великобританії в 2014 році.

Ініціатором законопроекту, підготовленого в 2012 році, виступив прем'єр-міністр Великобританії і лідер партії консерваторів Девід Кемерон. При цьому саме члени Консервативної партії виступали проти введення одностатевих шлюбів під час перших слухань у Палаті громад.

Одностатеві шлюби дозволені на сьогоднішній день в чотирнадцяти країнах, а також у ряді штатів у США та Мексиці. Останньою їх дозволила Франція.

Зараз ви читаєте новину «Парламент Великобританії остаточно дозволив одностатеві шлюби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути