четвер, 27 березня 2008 10:02

Парламент Куби може дозволити одностатеві шлюби

Проект закону про права гомосексуалістів вперше після революції 1959 року представлено на розгляд депутатів парламенту Куби. У разі ухвалення закону, який як очікується, буде розглянуто кубинськими законодавцями в червні цього року, геям буде офіційно дозволено одружуватися, а транссексуалам надається можливість змінювати прізвище та ім"я, а також робити операцію зі зміні статі.

Мексиканські ЗМІ цитують слова Маріели Кастро, дочки нинішнього голови кубинської держави, яка очолює Центр сексуальної освіти Куби, про те, що відповідні зміни сімейного законодавства дозволять зрівняти в правах одностатевих партнерів і гетеросексуальні пари.

"Найближчим часом буде підписано ухвалу міністерства охорони здоров"я, яке визначить порядок проведення таких операцій", - заявила племінниця Фіделя Кастро. Вона також повідомила, що після ухвалення закону для проведення всіх відповідних процедур необхідно буде тільки пред"явити напрям міністерства охорони здоров"я Куби.

45-річна Маріела Кастро є дипломованим психологом. Вона вважає, що її боротьба за рівність статей і права гомосексуалів "збагатить кубинську революцію".

При цьому вона визнає, що добитися цієї мети непросто в "патріархальному" суспільстві, де багато хто ще пам"ятає про трудові табори для гомосексуалів, куди геї посилалися в кінці 1960-х років як ідеологічно неблагонадійні.

Відзначимо, що за даними ООН в Європі збільшується середній вік вступу до першого шлюбу. В країнах Західної і Північної Європи молоді люди не поспішають одружуватися. В середньому європейські чоловіки і жінки вступають у шлюб після 30 років.

Натомість у Східній Європі шлюбний вік тримається на рівні 22–23 років для жінок і 25–26 - для чоловіків. В цьому столітті жінки в Україні, Росії і Киргизстані прагнуть вийти заміж до досягнення 23–24 років, як це було в 80-ті роки минулого століття. Чоловіки - до 25–26 років, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Парламент Куби може дозволити одностатеві шлюби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути