середа, 11 квітня 2012 23:40

Спецтема: Скандальна забудова Андріїівского узвозу

Парламент хоче заборонити Попову призупиняти будівництво в Києві

Парламент хоче заборонити Попову призупиняти будівництво в Києві
Фото з сайту vkurse.ua

У Верховній Раді України нині розглядається законопроект, у разі прийняття якого голова Київської міської державної адміністрації більше не матиме права призупиняти будівельні роботи, що погоджені міністерством.

Про це повідомив на прес-конференції в. о. начальника головного управління охорони культурної спадщини КМДА Яків Діхтяр, коментуючи будівельний скандал на Андріївському узвозі.

"Як тільки починається якесь будівництво, на кожен будівельний майданчик виїжджає голова КМДА, його заступники й вгамовують незадоволених людей, зупиняючи всі будівельні роботи, – говорить посадовець. – Однак у парламенті зараз є новий законопроект №10221, який змінами до 31 статті ЗУ "Про місцеве самоврядування" скасовує саме ці наші права. Тобто, якщо буде прийнято цей закон, то Олександр Попов більше не зможе призупиняти будівництво, як це він зробив учора на Андріївському узвозі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Беркутівці" захищали офіс Ахметова від обурених киян

За словами Діхтяра, будівельні процеси досить довгі у часі й від виділення земельної ділянки до початку будівництва проходить щонайменше два-три роки.

"Мушу констатувати, що ті новобудови, які сьогодні з'являються в центральній історичній частині міста – започатковані 5-6 років тому. На сьогодні київська влада змушена боротися тільки шляхом судів. У зв'язку з цим, сьогодні на містобудівній раді Олександр Попов запропонував провести перегляд тих проектів, які були погоджені в попередні роки. Або ж накласти мораторій до врегулювання питання щодо можливості втручання чи то контролю КМДА процесу початку будівництва", – зазначив Діхтяр.

Зараз ви читаєте новину «Парламент хоче заборонити Попову призупиняти будівництво в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути