четвер, 17 листопада 2011 08:55

Парафіяни шведської церкви танцювали на богослужінні під музику 90-х

Парафіяни шведської церкви танцювали на богослужінні під музику 90-х

Стокгольмська церква Всіх Святих замість звичайного богослужіння перетворилась на справжню дискотеку 90-х, влаштувавши "техно месу". Пастві не потрібно було слухати проповіді й молитися, а просто танцювати. Завдяки спеціальним світловим інсталяціям, храм майже було не відрізнити від нічного клубу. Священики Лютеранської церкви всіляко підтримують подібні заходи, вважаючи це відмінною можливістю викликати в молоді інтерес до релігії.

Олле Ідестром влаштував першу техно месу в квітні цього року, і хоча під час звичайних недільних служб кілька церковних лав завжди були порожні, в той день яблуку було ніде впасти - доводилось навіть не пускати людей, так як зал був переповнений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секс-шоп збирає пожертви на церкву

Цього разу шведське духовенство підготувалось заздалегідь до напливу молодих гостей і звільнило для них більше місця. Усі відвідувачі церкви відмінно провели час, і це вселяє в священиків сподівання, що деякі з цих молодих людей з часом почнуть відвідувати і звичайні служби.

За останні 50 років шведська церква стала неймовірно "просунутою", дозволивши жінкам приймати сан священика, а гомосексуалістам ставати єпископами. Незвичайні богослужіння на зразок техно меси - це черговий крок на шляху до прогресу.

Тим не менш, за минулі 10 років кількість прихожан шведської Лютеранської церкви скоротилось на 13%, а відвідувачів традиційних недільних служб стало на половину менше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бельгійську прозору церкву зробили із залізних пластин

"Люди кажуть, що це саме те, що потрібно шведській церкві, - каже Ідестром. - Ми повинні робити наші служби цікавими для людей, насамперед, для молодого покоління, якому подобається така музика". У Швеції вже влаштовували хіп-хоп меси, рок меси і джаз меси, але найбільше в країні люблять клубну музику, тому саме її вибрала для себе церква Всіх Святих.

Правда, навіть в ультрапрогрессивній Швеції не всі схвалюють такі заходи. Є й чимало тих, хто вважає, що в країні й так достатньо місць, де можна потанцювати і розважитись, але в церкві кожна людина повинна мати можливість поспілкуватися з Богом в тиші та спокої.

Зараз ви читаєте новину «Парафіяни шведської церкви танцювали на богослужінні під музику 90-х ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути