понеділок, 20 лютого 2012 14:18

Парад пружних сідниць і голих грудей: в Ріо розпочався самбодром
32

Фото: Фото: Reuters

Більше 70 тисяч глядачів зібралися на виступи перших шкіл самби, що претендують на звання чемпіона 2012 року на всесвітньо відомому карнавалі в Ріо-де-Жанейро.

На 700-метрову смугу знаменитого самбодрому в ніч на понеділок вийшли перші сім шкіл "спеціальної групи" - своєрідної вищої ліги карнавалу. Проспект з трибунами, де проходять змагання шкіл самби, був побудований в 1984 році, але до 2012 року повністю реконструйований і приведений у відповідність з оригінальним проектом Оскара Німейера.

Тисячі танцюристів, співаків і барабанщиків, десятки пересувних декорацій заввишки з триповерховий будинок, а також знамениті "музи" карнавалу Ріо-де-Жанейро змагалися всю ніч. Шоу почалося о 19.00 в неділю, а остання за жеребкуванням школа самби "Віла Ізабел" завершувала свій виступ, коли в Ріо вже настав ранок.

У ніч на вівторок змагання продовжиться, на бетонну смугу самбодрому вийдуть ще шість шкіл-претенденток на перемогу.

Чемпіон 2012 визначиться після узагальнення оцінок 50 суддів. Виступ кожної школи оцінюється за десятибальною шкалою в десяти категоріях, серед яких сюжет, розкриття теми, гармонійність і злагодженість рухів учасників, образність костюмів і декорацій. За регламентом 2012 дві школи, які набрали найменшу кількість очок, вибувають з вищої ліги.

Всього, за оцінками міської влади, на карнавал в Ріо цього року прибули не менше 800 тисяч туристів. За даними асоціації готельного бізнесу Ріо-де-Жанейро, готелі міста напередодні свята були заповнені на 95%.

ФОТОРЕПОРТАЖ: На цьогорічному карнавалі в Ріо були пишнотілі танцівниці

На час карнавалу влада Ріо ввела спеціальну схему посиленого патрулювання вулиць та місць масового скупчення туристів. Для їхньої охорони мобілізовано 12 тисяч поліцейських. Рух на основних магістралях центру міста перекрито аж до закінчення свята.

Офіційно карнавал завершиться в "попелясту середу", 22 лютого, - день скорботи і покаяння, коли у католиків починається Великий пост. Проте за традицією школи самби, котрі зайняли перші шість місць на змаганнях, знову вийдуть на самбодром в суботу, 25 лютого, в святковому Параді переможців.

Зараз ви читаєте новину «Парад пружних сідниць і голих грудей: в Ріо розпочався самбодром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути