неділя, 26 травня 2024 12:45

Паперовий облік мав суттєву ваду. Реєстр "Оберіг" полегшив роботу ТЦК

Паперовий облік мав суттєву ваду. Реєстр "Оберіг" полегшив роботу ТЦК
Починаючи з 18 травня стартував двомісячник з обов'язкового оновлення облікових даних військовозобов'язаних. Фото: Facebook.com/Poltavskyi.TCK

Паперовий облік військовозобов'язаних мав суттєву ваду - людина формально перебувала на обліку, а реально ТЦК не знав, де її шукати.

Реєстр "Оберіг" виправляє цю ситуацію. Про це сказав заступник начальника мобілізаційного відділу територіального центру комплектування та соціальної підтримки Солом'янського району міста Києва Павло Литвин, повідомили hromadske.

"Начебто маємо десятки тисяч військовозобов'язаних, а поповнити армію ніким. Спробуй, вручи повістку, якщо людина не відчиняє тобі двері", - сказав військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можуть забрати права на водіння авто - відповідь Міноборони

Тепер сервіс "Оберіг" збирає інформацію з різноманітних реєстрів - наприклад, платників податків, сказав Литвин.

За цими даними ТЦК зможе знайти роботодавця розшукуваного військовозобов'язаного і через нього організувати прибуття цієї людини до ТЦК, повідомив військовий.

"Як на мене, рішення про цілодобову роботу ТЦК - популізм. Організувати цілодобове приймання громадян просто нереально, для цього доведеться вводити три штати працівників. Навіть якщо приймати людей із п'ятої години ранку до опівночі - це вже два штати працівників. А наш штат розрахований на восьмигодинну роботу з навантаженнями мирного часу", - також сказав Литвин.

Якщо у застосунку "Резерв+" показується статус "в розшуку", то найкраще рішення - звернутися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, де ви стоїте на обліку.

18 травня набув чинності закон про мобілізацію. До 16 липня усім військовозобов'язаним, призовникам та резервістам віком від 18 до 60 років необхідно оновити свої дані через застосунок Резерв+, у ЦНАПі чи в ТЦК, повідомило Міністерство оборони.

Зараз ви читаєте новину «Паперовий облік мав суттєву ваду. Реєстр "Оберіг" полегшив роботу ТЦК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути