вівторок, 28 квітня 2009 16:30

Папа римський побував в зоні землетрусу

Папа римський побував в зоні землетрусу
Папа римський Бенедикт ХVI побував в італійській області Абруццо, де в результаті сильного землетрусу загинули майже 300 людей.

Папа римський прибув в містечко Онна, повністю зруйноване стихією. З трьохсот його жителів сорок загинули в нещасливу ніч. "Я приїхав, аби висловити вам свої співчуття і розділити вашу біль. Захоплююся мужністю і гідністю, з якою ви прийняли це випробування, не дозволивши нещастю зломити вашу волю", - сказав понтифік перед присутніми.

Бенедикт ХVI відвідав також адміністративний центр Абруццо місто Аквіла. Після короткої молитви в місцевому храмі, що отримав значні пошкодження під час землетрусу, папа римський зустрівся зі студентами, яким вдалося вибратися живими з-під розвалин гуртожитку. Під уламками будівлі загинули сім їхніх товаришів. Папа римський також зустрівся з рятувальниками, яким подякував за роботу.

Між тим, всього за 20 хвилин до приїзду Папи Римського в зону руйнівного землетрусу в області сталися підземні поштовхи.

За даними Національного інституту геофізики та вулканології Італії, о 10.10 (11.10 за київським часом) зафіксований землетрус магнітудою 2,7 з епіцентром поблизу міста Аквіли. Найближче до епіцентра знаходилося селище Онна (Onna), куди понтифік прибув на автомобілі приблизно через 20 хвилин після коливань земної кори.

Папа Римський міг би опинитися в Онні безпосередньо у момент землетрусу, якби вилетів в Абруццо на гелікоптері, як це і було заплановано. Проте, через погані метеоумови політ був скасований, і Бенедикт Шістнадцятий відправився в поїздку на автомобілі.

Нагадаємо, землетрус магнітудою 5,8 стався в Абруццо в ніч на 6 квітня. Його жертвами стали 297 осіб, були поранені 1,5 тисяч, лишилися без притулку близько 50 тисяч людей.

За матеріалами РИА "Новости", Вести.ру

Зараз ви читаєте новину «Папа римський побував в зоні землетрусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути