неділя, 28 січня 2018 21:39

Папа Римський назвав українських жінок героїнями

Папа Римський назвав українських жінок героїнями
Папа Римський продовжує думати про Україну. Фото: AFP

Папа Римський Франциск у неділю, 28 січня, відвідав українську громаду в соборі Святої Софії в Римі. Зустріч відбулася на запрошення глави Української греко-католицької Церкви (УГКЦ) Святослава Шевчука. Під час зустрічі з громадою понтифік подякував українським жінкам, які доглядають в Італії за старими людьми, а також за хворими та дітьми. Він назвав їх "апостолками милосердної любові та віри".

Папа Римський відзначив роль жінок в історії української церкви, котрі, за його словами, хрестили дітей і мужньо передавали віру в складні часи. "Українські жінки - дійсно героїні", - сказав понтифік, цитує його слова "Радіо Ватикану".

Папа Римський і Святослав Шевчук разом помолилися за мир в Україні. Глава Української греко-католицької церкви назвав конфлікт на Донбасі "забутою війною" і відзначив, що це один із "найбільших конфліктів Європи після Другої світової". Понтифік також згадав ситуацію на Сході України і сказав, що благає, аби "змовкла зброя". "Розумію, що в той час, коли перебуваєте тут, ваше серце б'ється для вашої країни, й пульсує не лише з любов'ю, але й з почуттям тривоги, насамперед через лихо війни та економічних труднощів", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лауреати відзнаки Омеляна Ковча зустрінуться з Папою Римським

Деякі оглядачі напередодні оцінювали відвідування Папою Римським української громади як певну заміну візиту в Україну. Нині в Італії офіційно перебувають 200 тисяч українців.

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський назвав українських жінок героїнями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути