Ексклюзиви
субота, 09 вересня 2006 18:10

Пам"ятник першим українським емігрантам встановили на Івано-Францівщині

 

115 років тому з України на заробітки виїхали перші емігранти. Це були вихідці із Прикарпаття - Іван Пилипів та Василь Ілиняк. Обоє поїхали до Канади. Сьогодні чоловікам відкрили пам"ятник у рідному селі.

У цих селах мало що змінилося відтоді, як тут жили Пилипів та Ілиняк. Відтік трудових еміґрантів не припиняється і дотепер. Місцеві мешканці кажуть, що на цій землі і досі неможливо заробити. Майже з кожної родини хтось їде з країни у пошуках будь-якої роботи, аби прогодувати свою сім"ю

- Мій чоловік так само, він працює у Росії. Заставляють не кращі умови життя, а гірші. Тому, що прожити у цих умовах, за цю заробітну плату неможливо, - сказала жителька села.

- Багато людей виїжджає. А куди діваться. Виїзжають на рік, на два, на три. Лишають сім"ї, так само розходяться. Ну так, як всюди. Трагедія, - додав чоловік.

Чи припиниться коли – небудь така еміграція , не знає ніхто. Обласна влада намагається забезпечити пристойною роботою жителів області, хоча зробити це дуже непросто, визнав голова облдержадміністрації Роман Ткач.

- Я спілкувався з багатьма моїми знайомими та родичами, які виїхали туди. Вони кажуть ти знаєш, поки Бог дає здоров"я, я не планую, принаймні до пенсії повертатись. Ми будем створювати робочі місця для тих, хто хоче жити і працювати на цій землі, сказав він, повідомляє "5 канал".

Зараз ви читаєте новину «Пам"ятник першим українським емігрантам встановили на Івано-Францівщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути