субота, 25 січня 2014 06:28

Паломників з Лаври запрошують грітись до тролейбусів
12

Фото: Фото: Андрій Жигайло

З самого ранку до Успенському соборі, що в Києво-Печерській Лаврі вистроїлась черга з паломників. Сьогодні о 16:00 сюди привезли Дари волхів – одну з найбільших святинь християнства. Дари – це миро, золото та ладан, що принесли троє мудреців новонародженому Ісусу.

Святиню виставили у центральному залі церкви перед входом до вівтаря. До неї впускають по двоє людей. Біля неї весь час чергують монахи з монастиря святого Павла, що на горі Афон. Вони супроводжують реліквію.

"Ми молимося і сподіваємося, що Господь і Богородиця дарують світ цій країні і цьому народу" – сказав на молебені після прибуття настоятель монастиря ігумен Парфеній.

Черга до собору за годину після відкриття доступу до реліквії ,сягала за сотню метрів. Люди стояли у кілька рядів, від собору аж до воріт.

До приїзду ретельно готувались. Щоб не було стовпотворіння людей, ще на вулиці Лаврській, між стовпами розтягли червоні стрічки. Території Лаври загородили металевими конструкціями. Для обігріву, міська влада виділила 10 тролейбусів та польові кухні. Транспорт стоїть з увімкнутими двигунами вздовж вулиці Лаврської. На них таблички "пункт обігріву паломників". Поруч кухні, у яких волонтер из духовних академій розливають чай.

Святиня пробуде у лаврі до 30 січня. Доступ до неї буде з шостої ранку до пізнього вечора.

"Не виключено, що у разі потреби доступ може бути організований і в нічний час. Також ми готові, якщо до нас приїдуть в гості високопосадовці - ми все організуєм," – каже пресс-секретар предстоятеля УПЦ протоієрей Георгій Коваленко.

Чесні Дари Волхвів - це одна з небагатьох реліквій, пов'язана із земним життям Ісуса Христа і збереглася до теперішнього часу. Зберігаються з 1470 року у монастирі святого Павла на горі Афон. Приїзд в Україну реліквії готувався 10 років. Перед нашою державою, святиню привезли спершу до Росії – Москви та Санкт-Петербургу. Потім відвезли до Мінська. Після Києва – реліквію повернуть на гору Афон.

Зараз ви читаєте новину «Паломників з Лаври запрошують грітись до тролейбусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути