четвер, 04 червня 2009 18:55

Палестинцям сподобався Обама

Палестинцям сподобався Обама
Влада Палестинської автономії вітала звернення Барака Обами до ісламського світу. Президент США виступив в Каїрському університеті в четвер, 4 червня, і проголосив початок нової ери у відносинах Америки з мусульманськими країнами. Представник Махмуда Аббаса заявив, що палестинці бачать в промові Обами "хороший початок".

Виступаючи в Єгипті, Обама зокрема, заявив про непорушність відносин США з Ізраїлем, але також підтримав ідею створення незалежної держави палестинців. Крім того, американський президент виступив проти будівництва ізраїльських поселень на західному березі річки Йордан. "Ця промова зрозуміла і чесна. Це новаторський політичний крок і хороший початок, на основі якого можна будувати майбутнє", - сказав офіційний представник Аббаса, який очолює рух ФАТХ і уряд Палестинської національної автономії.

Керівництво угруповання ХАМАС, яке змагається з ФАТХом і контролює Сектор Газа, теж побачило в словах Обами "відчутну" зміну курсу США. Разом з тим представник радикального угруповання відзначив, що промова американського лідера містила багато суперечностей. "Це промова, яка грає на почуттях і повна люб"язностей, і тому ми вважаємо, що він (Обама) намагається прикрасити світовий імідж Америки", - заявив представник ХАМАСу. У своєму виступі Обама, зокрема, закликав ХАМАС визнати право держави Ізраїль на існування, відмовитися від насильства і дотримуватися взятих раніше зобов"язань.

Звернення Обами до ісламського світу стало ключовим моментом його візиту на Близький Схід. В середу президент США зустрівся з королем Саудівської Аравії Абдуллою, а в четвер провів зустріч зі своїм єгипетським колегою ХосніМубараком. Далі Обама прямує до Європи, де візьме участь в святкуванні річниці висадки союзних військ в Нормандії в 1944 році, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Палестинцям сподобався Обама». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути