пʼятниця, 18 грудня 2009 11:55

Пакистанського міністра не випускають з країни

Пакистанського міністра не випускають з країни

Пакистанський міністр оборони мав намір вилетіти з робочим візитом до Пекіну. Проте по дорозі в аеропорт був затриманий.

Чиновник прямував до Китаю у складі делегації разом з головнокомандуючим військово-морських сил країни. У Китаї представники Пакистану повинні були обговорити деталі доставки раніше придбаного Ісламабадом фрегату. У підсумку, пакистанській делегації довелося вилетіти в Китай без міністра оборони.

За словами Ахмеда Мухтара, заборона на виїзд з країни пов"язана з заведеною на нього 12 років тому справою про корупцію. При цьому він запевнив, що має намір відстоювати свою невинність у суді, оскільки переконаний, що не здійснив жодних протиправних дій.

16 грудня 2009 Верховний суд Пакистану анулював закон("Наказ про національне возз"єднання"), прийнятий за час головування колишнього президента Пакистану Первеза Мушаррафа. Цей закон забезпечував імунітетом від судового переслідування близько 8 тисяч чиновників, а також заморожував усі, порушені раніше проти них, справи про корупцію.

Підставою для такого рішення стало те, що в процесі прийняття цей закон не виносився на голосування в парламенті, а його положення були визнані неконституційними. Під дію "Наказу про національне возз"єднання" також потрапилили нині покійна колишня прем"єр-міністр країни Беназір Бхутто та її чоловік, який з 2008 року займає посаду президента Пакистану - Аcіф Алі Зардарі.

Зардарі, провівши 11 років у в"язниці, на чолі Пакистанської народної партії виграв президентські вибори в 2008 році. Таким чином в країні відновилось громадянське правління, проте напружені стосунки з потужними збройними силами країни зберігаються досі.

Джерела: The Telegraph, Timesonline.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Пакистанського міністра не випускають з країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути