Ексклюзиви
пʼятниця, 19 березня 2010 13:12

Пакистан зірвав секретні переговори ООН з лідерами талібів

Пакистан зірвав секретні переговори ООН з лідерами талібів

Арешт в Пакистані десятьох лідерів руху "Талібан" зірвали секретні переговори, які вели з ними представники ООН. Про це BBC News розповів колишній посланник ООН в Афганістані Кай Ейде.

Переговори з талібами знаходилися на початковій стадії, це були, скоріше, "переговори про переговори". Перші контакти представників ООН з лідерами талібів були встановлені навесні 2010 року. За словами Ейде, були потрібні ще тижні і місяці для "встановлення довіри" між сторонами.

Колишній спецпосланник ООН вперше публічно визнав факт ведення переговорів з лідерами "Талібану" і різко розкритикував дії Пакистану. Ейде вважає, що арешти лідерів руху перервали всі канали зв"язку з керівництвом руху і звели нанівець зусилля зі встановлення миру в регіоні.

Ейде розповів, що в секретних переговорах брали участь високопоставлені керівники руху. На його думку, такі контакти не були можливі без узгодження з лідером талібів муллою Мохаммедом Омаром. Представники Пакистану заявили, що арешти не були пов"язані з бажанням зашкодити переговорам, а були частиною контртеррористичної операції, що проходить в країні.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Пакистан зірвав секретні переговори ООН з лідерами талібів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути