понеділок, 13 березня 2023 05:51

"Оскар-2023": назвали переможців основних номінацій

"Оскар-2023": назвали переможців основних номінацій
Обрали преможців кінопремії "Оскар-2023". Фото: championat.com

У ніч із 12 на 13 березня у відомому театрі Dolby в Лос-Анджелесі відбулася церемонія вручення найпрестижнішої кінопремії "Оскар". Визначили переможців в основних номінаціях.

Так, переможцем у номінації "Найкращий фільм" стала американська науково-фантастична кінострічка "Все завжди і водночас". А виконавиця головної ролі в ньому - Мішель Ео - найкращою актрисою 2023 року. Пряма трансляція з церемонії велася на телеканалі "Суспільне Культура".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленському знову відмовили у зверненні до американців на церемонії "Оскар"

"Все завжди і водночас" – це історія шлюбу, драма матері та дочки, розповідь про асиміляцію іммігрантів і зміну поколінь, сатира на бюрократію, бойовик, сповнений навмисно абсурдних і часом непристойних битв кунг-фу, і науково-фантастичний фільм з паралельними всесвітами.

Режисерами стрічки виступили Денієл Шайнерт і Ден Кван. Продюсери – Кван і Шайнерт, а також Джонатан Ван. Нагороду творцям стрічки вручив Гаррісон Форд.

На перемогу в цій номінації також претендували: "На західному фронті без змін", "Аватар: шлях води", "Банші Інішерина", "Елвіс", "Тар", "Топ Ган: Меверік", "Трикутник смутку", "Говорять жінки", "Фабельмани".

"Оскар" у номінації "Найкращий міжнародний художній фільм" отримала кінострічка режисера Едварда Бергера "На західному фронті без змін".

Цей фільм був фаворитом у своїй категорії. Він отримав іще три нагороди, а саме: за найкращий саундтрек (Фолькер Бертельманн), художнє оформлення та операторську роботу (Джеймс Френд, котрий уперше номінувався на "Оскар").

У номінації "Найкращий актор" переміг Брендан Фрейзер за фільм "Кит".

Фрейзер – американський та канадський актор театру, кіно та телебачення, продюсер. Найбільш відомий за роль Ріка О'Коннелла у трилогії фільмів "Мумія", а також за фільмами "Вибух з минулого", "Джордж із джунглів", "Засліплений бажаннями", "Зіткнення" та "Кит".

На "Оскар" у номінації "Найкращий актор" також претендували: Остін Батлер – "Елвіс", Колін Фаррелл – "Банші Інішерина", Пол Мескал – "Після сонця", Білл Наї – "Жити".

Статуетки у різних номінаціях отримали: Найкращий анімаційний фільм — "Піноккіо" Гільєрмо Дель Торо; Найкраща чоловіча роль другого плану — Ке Х'ю Хван у "Все завжди і водночас"; Найкраща жіноча роль другого плану — Джеймі Лі Кертіс у "Все завжди і водночас"; Найкращий документальний фільм — "Навальний" Деніела Роера (серед номінантів також був українсько-шведський фільм Сімона Леренга Вільмонта "Будинок зі скалок" про дитячий будинок в нині окупованому Лисичанську); Найкращий короткометражний фільм — "Прощання по-ірландськи" Тома Берклі і Росса Уайта; Найкраща операторська робота — "На Західному фронті без змін"; Найкращий грим і зачіски — "Кит" Даррена Аронофскі; Найкращі костюми — "Чорна пантера: Ваканда назавжди".

У Сполучених Штатів Америки назвали цьогорічних "переможців" сатиричної кінопремії "Золота малина", яка вручається за сумнівні досягнення у кіномистецтві.

Найгіршим фільмом року назвали біопік про Мерілін Монро "Білявка". Ця стрічка отримала також "нагороду" за найгірший сценарій.

Зараз ви читаєте новину «"Оскар-2023": назвали переможців основних номінацій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути