вівторок, 26 жовтня 2021 13:19

Ощадбанк готує реліз мобільного додатка від російського розробника

Ощадбанк готує реліз мобільного додатка від російського розробника
Систему дистанційного банківського обслуговування OpenWay WAY 4 використовують банки в усьому світі. Фото: Gazeta.ua

Державний Ощадбанк готується запустити оновлений додаток для інтернет-банкінгу.

У розробці бере участь OpenWay — компанія з російським корінням, менеджментом і офісами в Москві та Санкт-Петербурзі, пише "Бабель".

"Співпрацю з компанією OpenWay Technologies Ltd Ощадбанк розпочав у 2010 році, уклавши договір на придбання програмного забезпечення WAY 4 для побудови власного процесингового центру. Ця компанія входить до міжнародної європейської групи компаній OpenWay, штаб-квартира якої розташована у Бельгії", - зазначила пресслужба банку.

Група компаній OpenWay справді має офіси в різних країнах і багато дочірніх підрозділів. Водночас багато років компанією керують російські топменеджери, зокрема глава правління — Андрій Веренінов. Головний технологічний центр компанії базується у Санкт-Петербурзі. Цей офіс на банківському ринку, займається розробкою нового додатка Ощадбанку. Згідно із сайтом OpenWay, компанія в Санкт-Петербурзі називається OpenWay Service.

Систему дистанційного банківського обслуговування OpenWay WAY 4 використовують банки в усьому світі. Серед великих клієнтів — Raiffeisen Bank International, Банк Астани, Альфа-Банк у Білорусі та Сбербанк Росії.

У 2014 році, після того як РФ окупувала Крим і розпочала війну на Донбасі, через санкції США платіжні системи Visa та MasterCard припинили обслуговувати картки низки російських банків. У відповідь Росія вирішила створити альтернативну платіжну систему. За інформацією російських ЗМІ, переможцем тендеру на постачання технологій стала "Опенвей Сервіс". Згодом до розробки російської національної системи платіжних карток залучили колишнього гендиректора "Опенвей Сервіс" Антона Коритова.

У 2013 році, OpenWay впровадила для Ощадбанку систему багатоканального обслуговування, а 2017-го — додаток ОщадPay для безконтактної оплати з технологією NFC.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ощадбанк почав закривати рахунки українців: подробиці

Антимонопольний комітет України оштрафував державний Ощадбанк на 13,8 млн грн за концентрацію без дозволу. Йдеться про набуття Ощадбанком у власність цілісного майнового комплексу споруд "Рибного ярмарку та комплексу по зберіганню, виробництву продуктів харчування для ТОВ "Логістик центр "Скандинавія", без отримання обов'язкового дозволу Антимонопольного комітету.

Зараз ви читаєте новину «Ощадбанк готує реліз мобільного додатка від російського розробника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути