субота, 27 березня 2021 15:18

Знову розгорівся скандал через "львівське сміття"

Знову розгорівся скандал через "львівське сміття"
Скандали із "львівським сміттям" тривають. ФОТО: УНІАН

Нещодавно знову розгорівся скандал через вивезення сміття з Львова. Цього разу львівський непотріб нібито знайшли на околиці села Будичанів Житомирської області. Там, на території закинутого цегельного заводу, виявили 40 тонн побутового та промислового сміття, а також документи зі Львова. Цей випадок житомирська поліція уже почала розслідувати.

У пресслужбі Львівської міської ради зазначили, що вони поки чекають на розслідування поліції, яке повинно встановити, чи це – дійсно було сміття зі Львова, повідомляє ТСН.ua.

"Наша позиція полягає у тому, щоб сприяти розслідуванню поліції. Але поки слідство не встановить, що це було сміття зі Львова, ми не можемо це ніяк коментувати", - сказали у Львівській міській раді.

За даними 2020 року, сміття із Львова вивозили на полігони районних центрів у Львівській області та у місто Старокостянтинів Хмельницької області. За це із міського бюджету Львова цим населеним пунктам регулярно виділялись мільйони субвенцій. Гроші отримали Старокостянтинівська, Буська, Стрийська та Жидачівська міські ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина поскаржилась на Україну через сміття з Тиси

Після того як 28 травня 2016 року Грибовицьке звалище загорілося і загинуло 4 людини, мешканці довколишніх сіл почали протестувати. Вони вимагали припинити експлуатувати проблемне звалище відходів. Тоді вперше за 60 років сміття з Львова припинили вивозити у Грибовичі. Міська влада почала домовлятись із містами з усієї України про те, щоб вивозити свій непотріб до них. За офіційними підрахунками Львів щодня продукує до 600 тонн відходів.

Зараз ви читаєте новину «Знову розгорівся скандал через "львівське сміття"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути