Ексклюзиви
четвер, 22 жовтня 2009 13:11

Опубліковано найкращі знімки природи за рік (ФОТО)
5

Коли іберійський вовк стрибає через паркан, в його очах прочитується цілеспрямованість, адже смачна їжа поруч
16-річний Фергус Гілл зробив фото двох жовтогрудок, які борються за сніп вівса
Андраш Месарош на потужний зум-об'єктив сфотографував, як червона мураха п'є з дощової краплі балансуючи на квітці мальви
Фотограф Ігор Спіленок спіймав у кадр хороброго кота, який охороняє свою територію від лисиці в три рази більшої від нього
Над долиною нависла хмара зі зграї чорних птахів

100 найкращих світлин надісланих на конкурс Veolia Environement Wildlife Photographer, організований Музеєм природної історії і BBC Wildlife Magazine, поїдуть на церемонію нагородження, яка буде проведена 23 жовтня в Музеї природної історії в Лондоні, повідомляє The DailyMail.

За словами менеджера конкуренції Джемма Вебстера, хоча Велика Британія і США продовжують лідирувати за кількістю учасників, швидше за все збільшується частина фотографів з Китаю та Росії.

"Цього року ми вперше отримали листи з Бангладеш, Гватемали, Македонії, Оману, Катару, Тунісу, Бахрейну, і ми вперше обрали переможцями листи з Естонії, Ефіопії та Чеської Республіки", - сказав він.

Знімок іберійського вовка виграв конкурс. Тварина на фотографії схожа на коня, коли вона стрибає через дерев"яний паркан, завдяки вдало переданому руху.

Інше зображення, яке перемогло, спочатку виглядає як малюнок олівцем, але насправді ці "чорні хмари" складаються з тисячі шпаків. Фотограф Денні Грін використовував повільний затвор, щоб показати швидкість, рух, політ птахів, і підкреслив - природа є найбільшим художником з усіх.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Опубліковано найкращі знімки природи за рік (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути