Ексклюзиви
пʼятниця, 17 квітня 2009 08:27

Опозиціонери не дадуть спокою Саакашвілі до кінця місяця

Опозиціонери не дадуть спокою Саакашвілі до кінця місяця
Опозиція, що вимагає відставки президента Грузії Михайла Саакашвілі, в п"ятницю повідомила мерію про продовження масових акцій в Тбілісі до 30 квітня. Про це повідомили в прес-службі Консервативної партії Грузії.

У заяві, направленій в мерію, сказано, що акції одночасно заплановані в декількох місцях, зокрема, на проспекті Руставелі перед парламентом, біля однієї з будівель МВС Грузії "модуль", біля будівлі МВС в районі Ортачала, перед телекомпанією Руставі-2, перед Держканцелярією, перед тбіліською мерією та президентською резиденцією в Шавнабада (передмістя Тбілісі).

Ймовірна кількість учасників акцій - 200 тис. людей.

Від імені організаційного штабу заяву підписали лідери Консервативної партії Звіад Дзідзігурі, Каха Кукава та Кока Гунцадзе.

В акції приймуть участь близько 200 тисяч людей

У Тбілісі декілька днів продовжуються масові акції опозиції з вимогами відставки президента Грузії. Противники глави держави вже написали за Саакашвілі заяву про відставку і запропонували її підписати.

Представники опозиції приклеїли до огорожі президентської резиденції величезний транспарант з текстом: "Заява Михайла Саакашвілі грузинському народу - я залишаю президентський пост". Крім того, поряд з плакатом повісили велику ручку.

"Цей текст ми підготували для Саакашвілі. Може прийти у будь-який час і поставити свій підпис", - заявив представник Консервативної партії Бежан Гунава.

Один раз опозиціонери вже домагалися відставки Саакашвілі - після багатотисячних акцій опозиції на початку листопада 2007 року і жорсткого розгону мітингу 7 листопада того ж року.

Правда, в результаті нових виборів в січні 2008 року Саакашвілі знову став президентом.

За матеріалами Новости-Грузия, Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Опозиціонери не дадуть спокою Саакашвілі до кінця місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути