субота, 02 лютого 2008 13:13

Опозиція звинуватила уряд Аргентини в дискредитації дипломатів

Лідер Цивільної коаліції, найбільшої опозиційної сили в Аргентині Еліса Карріо звинуватила уряд в розв"язуванні кампанії в місцевих ЗМІ про контрабанду машин для дискредитації іноземних дипломатів.

Ось вже другий тиждень в аргентинських ЗМІ регулярно публікуються матеріали, в яких стверджується, що відносно іноземних дипломатів низки країн нібито ведеться розслідування у зв"язку з торгівлею контрабандними машинами. Зокрема, в статтях мовиться про те, що вони, використовуючи свої привілеї, безмитно ввозили в країну дорогі автомобілі, що потім перепродували. У ЗМІ згадуються десятки диппредставництв, у тому числі і Росії, яким інкримінується придбання автомобілів, зокрема, "Ламборгіні", "Порше" "Хаммери", "Мерседес".

На її думку, це не випадково, і викликано прагненням аргентинської і американської влади "зам"яти" так звану справу навколо участі Венесуели в передвиборній кампанії Крістіни Кіршнер.

Скандал навколо участі Венесуели в передвиборній кампанії Крістіни Кіршнер, яка стала першою жінкою-президентом Аргентини, вибухнув в серпні 2007 року, коли в аеропорту Буенос-Айреса митники вилучили незадекларовані 800 тисяч доларів у венесуельського бізнесмена Гуїдо Вільсона.

Справа знайшла нову силу, після того, як влада США заарештувала в Майамі трьох венесуельських підприємців, звинувативши їх в причетності до справи про вибори в Аргентині і шпигунстві проти США, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція звинуватила уряд Аргентини в дискредитації дипломатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути