четвер, 01 жовтня 2020 14:14

Опитування показало, скільки компаній готові далі працювати віддалено

Опитування показало, скільки компаній готові далі працювати віддалено
У 32% немає чіткого розуміння термінів повернення на робочі місця. Фото: Pixabay

40% з 94 компаній - членів Американської торгової палати планують залишити віддалений формат роботи.

Такі дані опитування бізнес-асоціації та компанії Deloitte, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У 32% немає чіткого розуміння термінів повернення на робочі місця, ще 22% готові повернутися в офіси після оголошення урядом закінчення карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безробітних українців побільшало

"50% компаній вказали, що їхній дохід скоротився через пандемію і її наслідки, однак для деяких ситуація оптимістичніша. У 20% дохід не змінився, а ще у 20% навіть зріс", - повідомив президент АСС Андрій Гундер.

Три чверті компаній не змінювали кількості працівників за останні пів року, а 11% пішли на скорочення штату (при цьому понад половину з них скоротили менш як 10% працівників), свідчать підсумки опитування. Понад половину респондентів (61%) відзначили, що в їхніх компаніях рівень зарплати залишився колишнім, а 23% повідомили про збільшення оплати праці. При цьому серед тих, хто скоротив зарплату (таких 12%), половина урізала їх менш ніж на 20%.

"51% бізнесу вказав, що їхні компанії не скорочували інвестицій в Україну за останні пів року. Водночас 35% респондентів повідомили про скорочення інвестицій", - зазначив він.

За словами директорки з питань людського капіталу Deloitte Олени Бойченко, представляючи результати опитування, 35% респондентів повідомили про тестуваннях на Covid-19 у їхніх компаніях. Хоча найчастіше це відбувається в разі необхідності, зазначила вона. При цьому найбільшими викликами у сфері людського капіталу більшість респондентів назвала емоційне вигорання.

Під час карантину 54% компаній перевели працівників на віддалену роботу. Водночас частина роботодавців далі хочуть поєднувати віддалену та офісну роботу. А майже половина компаній хотіла б повернутися до звичного формату організації праці. 57% роботодавців не зменшували зарплати через карантин. Водночас 7% скоротили їх на понад 50%

Зараз ви читаєте новину «Опитування показало, скільки компаній готові далі працювати віддалено». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути