середа, 02 вересня 2020 21:10

Шукаю роботу: хто з українців хоче працювати віддалено

Під час карантину 54% компаній перевели працівників на віддалену роботу. Водночас частина роботодавців далі хочуть поєднувати віддалену та офісну роботу. А майже половина компаній хотіла б повернутися до звичного формату організації праці.

57% роботодавців не зменшували зарплати через карантин. Водночас 7% скоротили їх на понад 50%, пише olx.ua.

Автор: olx.ua
  Найчастіше про зміну формату роботи заявляли працівники сфери освіти, туризму, барів та ресторанів, фінансів, краси та спорту.
Найчастіше про зміну формату роботи заявляли працівники сфери освіти, туризму, барів та ресторанів, фінансів, краси та спорту.

Найбільшими перевагами віддаленого формату роботи є зменшення витрат на оренду та утримання офісу. Також роботодавці відзначають, що зросла ефективність працівників.

Працівники відзначають, що з початком карантинних обмежень довелося перейти на дистанційну роботу. Найчастіше про зміну формату роботи заявляли працівники сфери освіти, туризму, барів та ресторанів, фінансів, краси та спорту.

53% працівників кажуть, що їхні заробітні плати порівняно з докарантинним періодом не змінилися. Майже 44% скаржаться на зменшення доходів, а 3% розповідають про зростання зарплат. Водночас заробітна плата скоротилася переважно у тих працівників, які перейшли на віддалений формат роботи.

Автор: olx.ua
  Серед переваг віддаленої роботи українці називають можливість економити час на дорогу, самостійно розподіляти робочий час/
Серед переваг віддаленої роботи українці називають можливість економити час на дорогу, самостійно розподіляти робочий час/

Найбільше зарплати зменшили у сферах туризму і розваг, краси та спорту, нерухомості та торгівлі. Упали заробітки працівників барів та ресторанів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада підтримала запровадження електронних трудових

У червні-серпні на своє звичне робоче місце повернулися тільки 18% працівників. Більша частина опитаних продовжила працювати віддалено.

Серед переваг віддаленої роботи українці називають можливість економити час на дорогу, самостійно розподіляти робочий час, працювати будь-де. Водночас через побутові фактори працівники часто відволікаються. Частині не вистачає живого спілкування.

На початок серпня в Україні нараховували 506 тис. безробітних. Серед них найбільше осіб віком 35-45 років. Щоправда, наприкінці літа безробіття зростало повільніше, ніж у попередні місяці. Наприклад, у квітні в центрах зайнятості зареєстрували 149 тис. українців, травні - 97 тис., червні - 75 тис., свідчать дані Держслужби зайнятості.

Зараз ви читаєте новину «Шукаю роботу: хто з українців хоче працювати віддалено». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути