Ексклюзиви
неділя, 18 серпня 2024 11:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Операція ЗСУ на Курщині не є кінцевою - Тимочко

Операція ЗСУ на Курщині не є кінцевою - Тимочко
Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко прокоментував операцію ЗСУ у Курській області. Фото: suspilne.media

Операція ЗСУ у Курській області, яка змусила РФ використовувати резерви, які вона готувала для вересневого підсилення наступу, не є кінцевою.

Це одна з військових операцій, яка покликана зменшити тиск ворога на Покровському і не тільки напрямках. Про це в ефірі національного телемарафону розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, передає Gazeta.ua.

"Схиляюся до думки, що це не кінцева військова операція такого плану проти ворога", - сказав він.

Тимочко звернув увагу на те, що гауляйтер захоплених росіянами територій Запорізької області закликав диктатора Володимира Путіна не перетягувати підрозділи з окупованої частини регіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ не зможе нескінченно довго утримувати ініціативу на фронті - ISW

За словами Тимочка, завдяки Курській операції, ворог буде змушений перетягати якщо не регулярні бойові підрозділи, які зараз на півдні та сході України, то резерви, які могли б зайти в Україну для продовження штурмів та боїв.

"На Курщину їм треба буде підтягнути, за різними підрахунками, від 50 до 100 тисяч. Якщо вважаємо, що ворог в Україні сконцентрував максимум 600 тисяч, то це означає, що він змушений буде ті резерви, які готував для штурмів в Україні кидати на Курщину. Тобто ті самі вересневі підрозділи, які б мали з підготовкою йти воювати на південь та схід України поїдуть воювати на Курщину", - сказав Тимочко.

Він також додав, що завдяки операції, відбулося порушення логістики ворога на Курському напрямку. Це серйозно впливатиме на перебіг бойових дій на всій лінії фронту.

"Тут ще питання на скільки до того часу просунуться Збройні сили України в Курській області. Кожен день, коли зростає лінія фронту, це обумовлює ті виклики перед російською армією, до яких вона не готова. Перебіг подій на Курщині серйозно впливатиме на перебіг боїв в найближчій перспективі на півдні та сході України", - зазначив Тимочко.

При цьому він нагадав, що для Путіна важливо зайняти Донецьку і Луганську області. Адже він мав розрахунок тоді виходити на якісь переговори, показавши російському суспільству, що один з етапів їх війни нібито має успіх.

"Навіть якщо ворог знаходиться в 10 км від Покровська, то йому ще треба їх пройти - на цьому напрямку вони просуваються 500 метрів за добу і то не завжди, тому швидкого успіху росіян не буде на цьому напрямку", - наголосив Тимочко.

За словами президента Володимира Зеленського, операція Збройних сил у Курській області Росії триває так, як і розраховували. Плацдарм ЗСУ у регіоні стає сильнішим.

На Курщині українські військові зруйнували вже другий міст окупантів. Ударів по ньому завдали з авіації.

Зараз ви читаєте новину «Операція ЗСУ на Курщині не є кінцевою - Тимочко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути