понеділок, 18 серпня 2008 08:50

ООН заявляє, що Горі повністю розграбований

Представники Управління верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR) в неділю прибули в грузинське місто Горі вперше з початку грузино-осетинского конфлікту, повідомляє агентство Reuters.

Згідно з їхніми свідоцтвами, більшість будівель в Горі вціліли, але багато магазинів і квартири міста були спустошені мародерами. Представникам UNHCR вдалося виявити в Горі лише невелику групу з 50-60 чоловік, що не покинули місто під час бойових дій.

Про те, що напередодні в Горі були зафіксовані випадки мародерства, повідомляє і "Грузія-online". У зв"язку з цим грузинська поліція перекрила трасу, ведучу з Ігоєті в Горі, щоб забезпечити "гарантію безпеки".

Нагадаємо, через декілька днів після початку війни грузинська сторона повідомила про те, що російська авіація почала бомбити військову базу Горі, яка, за даними Міноборони РФ, є однією з найбільших в Грузії. Після бомбардувань на базу прибули російські військові, які зайнялися "утилізацією" зброї, що знаходилася там.

Представники Грузії також неодноразово повідомляли про те, що Горі зайнятий російськими військами, проте цей факт кілька разів спростовували як незалежні джерела, так і Росія, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «ООН заявляє, що Горі повністю розграбований». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути