вівторок, 16 жовтня 2007 10:26

ООН вибере п"ять нових непостійних членів Ради Безпеки

ООН у вівторок обратиме п"ять нових непостійних членів Ради Безпеки на дворічний термін, повідомила прес-служба Організації. Вони прийдуть у найвпливовіший орган ООН на місце Конго, Гани, Перу, Катару і Словаччини, мандат яких завершується 31 грудня цього року.

Новий член Ради Безпеки має отримати не менше двох третин голосів від 192 держав у процедурі таємного голосування на засіданні Генеральної асамблеї ООН.

Місця розподіляються по регіональних групах, проте у ході голосування нерідко трапляються казуси. Так під час виборів непостійного члена РБ ООН від Латинської Америки минулого року був встановлений своєрідний рекорд ООН - було потрібно 47 турів голосування, після чого Гватемала і Венесуела, так і не подолавши виборчого бар"єру, відмовилися на користь Панами, повідомляє  РИА "Новости".

Нинішні вибори проходять на тлі активної дискусії в стінах ООН про реформу Ради Безпеки, що припускає розширення її складу і "справедливе представництво".

"Велика п"ятірка" - Росія, США, Велика Британія, Франція і Китай, що володіють правому вето, готові прийняти нових членів на основі широкого консенсусу, проте не мають наміру поступитися своїм привілеєм.

Зараз ви читаєте новину «ООН вибере п"ять нових непостійних членів Ради Безпеки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути