Ексклюзиви
четвер, 15 січня 2009 13:52

ООН згорне гуманітарні операції в Секторі Газа

ООН припинить надавати гуманітарну допомогу палестинцям усередині Сектора Газа, повідомляє AFP з посиланням на офіційного представника організації. Таке рішення було прийняте після ракетного обстрілу штаб-квартири ООН в Газі ізраїльськими військами.

В результаті обстрілу штаб-квартири ООН 15 січня постраждали три людини з числа співробітників організації. У будівлі ховалися мирні жителі Гази. Крім того, в четвер було завдано ракетного удару по башті, в якій знаходяться студії місцевих та іноземних телеканалів, зокрема Fox і Sky News. Постраждали двоє палестинських журналістів "Аль-Арабії".

Операція ізраїльських збройних сил в секторі Газа продовжується з 27 грудня 2008 року. Втрати серед палестинців перевищили 1000 людей (по деяких оцінках, кількість загиблих наближається до 1100). В даний час Пан Гі Мун знаходиться в Ізраїлі, де обговорює з міністром закордонних справ Ізраїлю Ципі Лівні можливості мирного врегулювання, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «ООН згорне гуманітарні операції в Секторі Газа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути