четвер, 05 квітня 2012 13:13

ООН опублікувала рейтинг найщасливіших країн світу

ООН опублікувала рейтинг найщасливіших країн світу
Звіт був оприлюднений на конференції ООН. Фото: geografica.net.ua

Експерти Інституту Землі склали рейтинг найщасливіших країн. Звіт був оприлюднений на конференції Організації Об'єднаних Націй, присвяченій щастю.

Авторами рейтингу стали відомі економісти з Колумбійського університету Джон Хелліуелл, Річард Лейард і Джеффрі Сакс.

Укладачі рейтингу оцінили політичні свободи, соціальні гарантії, відсутність корупції - фактори, на думку вчених, набагато важливіші, ніж дохід населення, а також здоров'я громадян та гарантії стабільних і щасливих шлюбів.

Виявилося, найщасливіші країни знаходяться в Північній Європі: перше місце посіла Данія. За нею йдуть Норвегія, Фінляндія, Нідерланди та Швейцарія. Їх "коефіцієнт щастя" складає 7,6 з 10 балів.

США розташувалися на 11-му місці, Великобританія - на 18-му.

Україна, розташувавшись на 91 місці, пропустивши вперед Росію, яка посіла 76-е і Білорусь - 62-е місце, яка стала "третьою за щастям" серед колишніх країн СРСР, перше місце віддавши Казахстану - 59, і Литві - 60 місце в загальному рейтингу . У свою чергу, Естонія зайняла 72 місце, а Латвія виявилася найнещаснішою - 116 місце.

Найбільш нещасливими країнами американські експерти визнали країни Субсахарської регіону - Того, Бенін, Центрально-Африканську Республіку, Сьєрра-Леоне. Їх середня оцінка життя склала 3,4 бали.

Крім того, вчені стверджують, що за останні 30 років світ став щасливішим: у середньому рівень щастя підвищився на 0,14 пункту.

Зараз ви читаєте новину «ООН опублікувала рейтинг найщасливіших країн світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути