четвер, 21 квітня 2022 20:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Онуфрій запропонував провести хресну ходу до Маріуполя

Онуфрій запропонував провести хресну ходу до Маріуполя
Онуфрій вважає, що хода б могла допомогти евакуювати жителів Маріуполя. Фото: news.church.ua

Предстоятель Російської православної церки в Україні митрополит Онуфрій запропонував напередодні Великодня провести хресну ходу від міста Оріхів Запорізької області до заводу "Азовсталь" у Маріуполі.

Про це повідомляє сайт РПЦ в Україні.

ВІн закликав звернути увагу на необхідність порятунку тих, хто, залишившись у багатостраждальному Маріуполі, опинився в умовах гуманітарної катастрофи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епіфаній пояснив, як святкувати Великдень під час війни

"До сьогодні у межах міста залишається велика кількість мирних жителів, серед яких багато дітей та літніх людей. Пораненим військовослужбовцям потрібна термінова медична допомога. Тіла загиблих мають бути передані їхнім родинам для належного поховання.

У зв'язку з цим, Російська православна церква в Україні, силами єпископату, духовенства, чернецтва і вірян, готова організувати молитовну ходу від міста Оріхів Запорізької області до заводу "Азовсталь" у місті Маріуполь з метою надання невідкладної допомоги та виведення мирних жителів. Також хода могла б вивезти поранених військових і забрати тіла загиблих", - сказав Онуфрій.

Він звернувся до "всіх, від кого це залежить" і просить в період зі Страсної п'ятниці (22 квітня 2022 року) до Світлого Христового Воскресіння (24 квітня 2022 року) на території міста Маріуполь та його околицях забезпечити режим припинення вогню і надати гуманітарний коридор для проходження зазначеної молитовної ходи.

Росіяни не шкодують про звірства, які творять в Україні, тому не заслуговують на прощення. Про це сказав настоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній. Водночас він закликав українців не тримати у собі гнів.

Зараз ви читаєте новину «Онуфрій запропонував провести хресну ходу до Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути