понеділок, 27 вересня 2021 23:31

Оновили правила проходження служби в ЗСУ

Оновили правила проходження служби в ЗСУ
Змінилися правила проходження військової служби. Фото: Уніан

Володимир Зеленський вніс зміни в положення про проходження українцями військової служби в Збройних силах України.

Уточнили норму про укладення першого контракту з випускниками вищих військових навчальних закладів та курсів підготовки офіцерського складу. Документ визначає, що з курсантами ВНЗ і слухачами курсів, які не мають офіцерських звань, після успішного закінчення навчання (підготовки) на посадах осіб сержантського, старшинського та офіцерського складу контракт укладається строком на 5 років, а за спеціальностями льотного складу осіб офіцерського складу авіації - на 10 років, повідомляє Офіс президента.

Указ президента також визначає термін проходження військової служби. Він може бути продовжений за новим контрактом для рядових - на 3 роки, сержантам і старшинам - від 3 до 5 років.

Передбачається запровадження первинного військового звання для щойно призваних осіб - рекрутів. Після прийняття присяги їм присвоюється звання рядового (матроса).

Для осіб офіцерського складу вводиться первинне військове звання молодшого лейтенанта (раніше - лейтенанта, в окремих випадках - молодшого лейтенанта).

Уточнюються терміни вислуги у військовому званні, норми про чергове і дострокове присвоєння, звільнення з посад військовослужбовців і ряд інших положень.

Указом №486 / 2021 визнані такими, що втратили силу ряд указів президента України про проходження військової служби в ЗСУ, СБУ, Управління держохорони, Держприкордонслужбі, Держспецзв'язку, Службі зовнішньої розвідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зенітники ЗСУ провели видовищні бойові стрільби

Президент Росії Володимир Путін після навчань "Захід-+2021" залишив в наближених до кордону України районах численні армійські батальйони. Українське командування не фіксує масового повернення військових РФ до місць постійної дислокації.

Зараз ви читаєте новину «Оновили правила проходження служби в ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути