четвер, 20 липня 2017 12:42

"Він був не просто моїм сином, він був моїм другом" - мати Павла Шеремета

"Він був не просто моїм сином, він був моїм другом" - мати Павла Шеремета
У річницю смерті журналіста Павла Шеремета його мама Людмила Станіславівна розповіла, яким він був в дитинстві, звідки взялася його віра в те, що сила - в правді, чому він називав себе партизаном і правнуком партизана. Фото - belaruspartisan.org

"Мені чуже життя не потрібне. У мене немає сина. І розслідувати цю справу - справа честі для влади України. Тому що, якщо вони цього не зроблять, то вони просто не спроможне керівництво. Це їм потрібно довести своєму народу, що вони правова держава, що будь-яке зло в цій країні покарають. Як вони це роблять - питання до їхнього професіоналізму. Але хочеться, щоб вони не розчарували український народ", - каже Людмила Шеремет у річницю загибелі свого сина, журналіста Павла Шеремета.

Розповідає, яким Павло був у дитинстві, пригадує смішні історії. Про сина говорить у теперішньому часі.

"Він був не просто моїм сином, він був моїм другом. І я досі не усвідомила, що його немає. Коли був маленьким, ми дуже любили ходити в ботанічний сад, коли цвів бузок, і потім я цю любов перенесла і на онуків. Павло народився біля ботанічного саду, і я возила його туди в колисці, щоб він повітрям дихав", - розповідає Людмила Станіславівна, передає belaruspartisan.org.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Суспільство має тиснути на цих продажних, боягузливих політиків": рік тому не стало Павла Шеремета

Павло з ранніх років вірив у те, що сила саме в правді. Називав він себе партизаном, онуком і правнуком партизана не просто так: його прабабусю повісили на площі з прибитою до грудей дошкою, де було написано "Мати партизана".

"Павло мені однією з перших показав тільки створений сайт "Білоруський партизан". Це було в Москві. Він мені сказав, щоб запам'ятала адресу і сказала всім своїм друзям і подружкам, що є такий сайт. Я подумала тоді - о, як цікаво! Повернулася до Мінська і розповіла про сайт всім знайомим. І сама кожен день його читаю", - продовжує жінка.

Коли Павло почав конфліктувати з білоруською владою, Людмила Станіславівна дуже переживала, але завжди була на боці сина і підтримувала його.

"Це був дуже важкий період у нашому житті. Я говорила йому, Паша, я відчуваю тебе кожною клітиною, і хоч ти і посміхаєшся, і говориш, що все нормально, я відчуваю, як тобі важко. І мені було дуже не просто. І всій нашій родині", - додає вона.

Вона все життя переживала за сина, але в останні роки, коли він жив і працював в Україні, заспокоїлася. Не думала, що її сина можуть убити.

20 липня 2016-го близько 07:45 в центрі Києва на перетині вул. Івана Франка і Хмельницького вибухнув червоний автомобіль Subaru, в салоні якого перебував чоловік. Коли його витягли з машини, він був ще живий, однак травми виявилися несумісні з життям. Чоловік помер у "швидкій". За лічені хвилини після вибуху ЗМІ повідомили: загинув відомий український, білоруський і російський журналіст Павло Шеремет, який протягом останніх п'яти років проживав у Києві.

Зараз ви читаєте новину «"Він був не просто моїм сином, він був моїм другом" - мати Павла Шеремета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути