Ексклюзиви
понеділок, 03 березня 2008 18:32

ОМОН перетворив на бійню "Марш незгодних" у Москві (ФОТО)
5

Декілька десятків чоловік затримано в ході опозиційної акції "Марш незгодних", яку хотіли провести в Москві, в районі Чистих ставків. Без особливого приводу затримані лідер СПС (Союз правих сил) Микита Бєлих і лідер руху "За права людини" Лев Пономарьов. Їх долю розділили члени ОГФ (Об"єднаний громадянський фронт ) Олександр Риклін, Олександр Осовцов, радник Каспарова Марина Літвіновіч. Затримано більше 50 чоловік. Офіційно мовиться, що це найактивніші учасники акції. Весь район Чистих ставків оточений співробітниками ОМОНу і міліції.

Микита Бєлих, з яким вдалося зв"язатися по телефону, повідомив, що в автобусі, де разом з ним знаходилися людина 40, доставили до будівлі Міщанського РУВС. "Але вже весь цей час з нами ніхто не зустрічається, нам нічого не пояснюють і не дозволяють виходити з автобуса", - заявив Білих.

Втім, потім організатори "Маршу" повідомили, що Бєлих і Пономарьов були відпущені.

Як повідомляє Crimezone з посиланням на УВС по Центральному округу столиці, деяких учасників Маршу незгодних затримували просто за неправильний перехід вулиці. Згідно цієї інформації, затриманих таким чином всього семеро.

Як повідомив один з очевидців подій, після того, як з одного автозака пролунали крики "Нам потрібна "Інша Росія", туди увірвалися ОМОНовці і побили затриманих.

Каспаров.Ru відзначає, що ОМОН затримує молодих людей, які здаються підозрілими. Деякі нацболи - Марія Коляда, Аліса Крилова, Михайло Пулін, які запалили файери і скандували "Фашисти!" у адресу ОМОНовців, також затримані. Як повідомив "Інтерфакс" перший заступник прес-секретаря мера столиці Михайло Соломєнцєв, співробітники міліції запобігли спробам групи нацболів у кількістю близько ста чоловік спровокувати безлади.

Акція, початок якої було заплановано на 17:00, фактично завершилася до 17:45. Кореспондент "Відлуння Москви" відзначає: не можна сказати, щоб вона відбулася, можна сказати, що її не допустили, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «ОМОН перетворив на бійню "Марш незгодних" у Москві (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути