Ексклюзиви
неділя, 13 березня 2022 07:36

Окупанти заднім числом звільняють військових, які потрапили в полон в Україні

Окупанти заднім числом звільняють військових, які потрапили в полон в Україні
Окупанти вирішили звільнити зі служби посланих на війну проти України військових, які потрапили в полон. Фото: news.obozrevatel.com

Російське військове командування вирішило звільнити зі служби посланих на війну проти України військових, які потрапили в полон. Звільнення датується заднім числом – 23 лютого, тобто за день до вторгнення військ країни-агресора на українську територію.

Про це повідомив журналіст Роман Цимбалюк.

"10 березня вийшов наказ Міністра оборони РФ "Про оптимізацію умов проведення спеціальної військової операції на території України шляхом прийняття термінових кадрових рішень". А ситуація така: кілька сотень російських військових потрапили в полон і їх тепер показують по всіх телеканалах, як в Україні, так і за кордоном. Тому міністр оборони РФ Сергій Шойгу вирішив покарати "зрадників батьківщини", звільнивши їх з військової служби заднім числом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кажете, нема війни?" - у братській могилі в Бучі поховали 67 людей

За словами Цимбалюка, це означає, що у провалі військової операції, у колосальній кількості втраченої техніки, у загибелі тисяч військовослужбовців, у сотнях збитих літаків і гелікоптерів Сергій Шойгу не звинувачує свій Генштаб, який бездарно спланував спецоперацію. Натомість провину в РФ покладають на тих, хто "вірою і правдою служив своїй батьківщині" і просто випадково залишився живий, хоч і в полоні.

"Наступним кроком генерала Шойгу стане звільнення загиблих бійців під час спецоперації в Україні, щоб не виплачувати багатомільярдну компенсацію сім'ям загиблих", - каже Цимбалюк.

Росія може припинити війну на території України через 1-1,5 місяці та сісти за стіл переговорів.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти заднім числом звільняють військових, які потрапили в полон в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути