Ексклюзиви
субота, 16 квітня 2022 16:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти репресують командирів, які "не виправдали очікувань" у війні з Україною

Окупанти репресують командирів, які "не виправдали очікувань" у війні з Україною
Це вже не перший раз, коли росіяни "прибирають своїх". Фото: Головне управління розвідки МО України

Росіяни продовжують репресувати своїх командирів, які "не виправдали високої довіри" керівництва РФ та фактично провалюють завдання в Україні.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України в Facebook.

З 24 квітня по 2 березня в окупованій Горлівці працювала комісія з РФ, що мала виявити причини поточного некомплекту 3-ї окремої мотострілецької бригади окупаційних військ.

Згідно з доповідями командирів, 3-тя ОМСБР до початку війни була на 100% укомплектована особовим складом. Однак після початку бойових дій з'ясувалося, що реальна наявність військовослужбовців становила 55% штатного розкладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка опублікувала дані військових із Калінінграда, котрі вбивали українців

Після встановлення фактів невідповідності двох командирів батальйонів взято під арешт, їх забрали в невідомому напрямку цивільні особи (ймовірно, співробітники ФСБ). Подальша доля вже колишніх командирів - невідома.

Це не єдиний випадок "вирішення питання" з боку російських спецслужб стосовно командирів, які з різних причин потрапили до "чорного списку".

"Встановлено, що після спілкування зі співробітниками ФСБ в невідомому напрямку вивели Едуарда Басуріна, "заступника командувача" корпусу "міноборони ДНР". Розправу над ним пов'язують із необережною заявою, яка розкрила плани РФ застосувати хімічну зброю проти українських оборонців Маріуполя", - йдеться у повідомленні.

Окупаційна адміністрація Херсона намагається переконати місцеве населення, що злочини РФ в Україні чиняться на благо людей, а "збройні сили РФ не воюють з український народом". Начебто війна розпочалася через "західні плани" знищити російський та український народи. Саму війну називають "операцію з ліквідації антинародного київського режиму".

Зараз ви читаєте новину «Окупанти репресують командирів, які "не виправдали очікувань" у війні з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути