середа, 06 квітня 2022 20:05

Спецтема: Війна Росії проти України

"Окупанти лишили три напрямки нападу" - воєнний експерт

"Окупанти лишили три напрямки нападу" - воєнний експерт
На Донбасі буде дуже серйозна і кривава битва, наголошує Віктор Ягун. Фото: dialog.ua

Російська Федерація перекидає війська на Донецький і Луганський напрямки. Треба готуватися до серйозного удару окупантів та важких боїв. Росія також намагатиметься закріпитися на півдні та вийти на узбережжя Азовського моря. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів воєнний експерт Віктор Ягун.

"Росії потрібно вирішити питання Маріуполя. Вдарити через Ізюм на Слов'янськ. І таким чином зробити оперативне оточення нашого угруповання в Донецьку та Луганську. Водночас закріпитися і не дозволити Україні відвоювати південь, вийти на узбережжя Азовського моря. Якщо раніше було шість напрямків нападу, зараз лишилося три", - говорить Ягун.

На Донбасі буде дуже серйозна й кривава битва, наголошує експерт.

"Бо це єдина картинка, яку росіяни можуть показати до 9 травня. Вони мусять це зробити, інакше їхня система зруйнується повністю. Тому кидають у бій все більше людей та техніки. В нас буде багато втрат. Але по-іншому не можна зупинити орків та здобути перемогу", - каже Ягун.

Із Придністров'я наступати немає можливості, так само, як із Білорусі, говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шанс деблокувати Маріуполь може з'явитися - за певних умов" - воєнний експерт

"Лукашенко розуміє, що він програє, і це буде кінець його диктатури. А в Придністров'ї немає чим наступати, вони можуть лише їздити туди-сюди. Вісім років ця невизнана республіка перебуває в оточенні - не має боєприпасів, техніки. Із Придністров'я наступ можливий, якщо російські війська підійдуть до Одеси хоча б на 10 кілометрів. Тоді зможуть зробити якийсь удар, щоб відтягнути частину військ на себе. Але півтори тисячі військових у Придністров'ї - це смішно", - пояснює Ягун.

РФ намагається накопичити резерви, але в неї їх немає, говорить експерт.

"Росіяни попередні резерви для входження в Україну збирали два роки. А тепер їм треба не просто перегрупуватися, а зібрати і техніку, і людей, доукомплектувати тих, хто зараз в Україні", - наголошує Ягун.

Російсько-окупаційні війська хочуть вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей. Там вони мають намір оточити угруповання Об'єднаних сил, свідчать дані Генштабу ЗСУ.

Росія продовжує стягування техніки та окупантів на Луганський напрямок. За три-чотири дні загарбники наступатимуть. Про це заявив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай 6 квітня.

Зараз ви читаєте новину «"Окупанти лишили три напрямки нападу" - воєнний експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути