вівторок, 15 грудня 2009 16:57

Охоронці столичного СІЗО продають наркотики ув"язненим

Охоронці столичного СІЗО продають наркотики ув"язненим

Прокуратура Шевченківського району Києва порушила кримінальну справу стосовно одного з інспекторів відділу режиму і охорони Київського слідчого ізолятора за незаконне придбання наркотиків з метою збуту ув"язненим.

Як повідомили в столичній прокуратурі, охоронця затримали 5 грудня 2009 при спробі пронести на територію СІЗО наркотичний засіб - метадон, за який він повинен був отримати від ув"язненого 200 гривень.

Прокуратурою Києва у діях інспектора встановлено ознаки складу злочину, передбаченого ч.3 ст.364 і ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, вчинене працівником правоохоронного органу, а також незаконне перевезення, пересилання або збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

У прокуратурі зазначили, що це вже третя кримінальна справа, порушена у четвертому кварталі цього року щодо охоронців Київського слідчого ізолятора.

Нагадаємо, що в жовтні цього року прокуратура Києва порушила кримінальні справи стосовно двох інспекторів відділу режиму і охорони Київського слідчого ізолятора, які надавали кур"єрські послуги ув"язненим.

Як повідомили в столичній прокуратурі, одного з охоронців 26 жовтня затримано колегами при спробі пронести на територію СІЗО передачу для одного із засуджених.

За матеріалом Корреспондент.net
Зараз ви читаєте новину «Охоронці столичного СІЗО продають наркотики ув"язненим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути