Ексклюзиви
середа, 22 вересня 2021 16:48

Оформлення пенсій і соцдопомоги: у "Дії" з'являться нові послуги

Оформлення пенсій і соцдопомоги: у "Дії" з'являться нові послуги
Пілотний проєкт Єдиної інформаційної системи соціальної сфери створюють Мінсоцполітики та Мінцифра. Фото: se.diia.gov.ua

На порталі "Дія" можна буде оформити онлайн житлові субсидії, пенсії, державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям, звернення в електронній формі за соціальними послугами.

Уряд схвалив відповідну постанову, повідомила пресслужба Мінцифри.

Послуги будуть доступні завдяки продовженню пілотного проєкту Єдиної інформаційної системи соціальної сфери. Вона забезпечує прозорість та автоматизацію процесів нарахування соцвиплат, зазначили в міністерстві.

"Українці зможуть отримувати державну соцдопомогу на дітей, над якими встановлена опіка чи піклування, на дітей одиноким матерям, на тяжкохворих дітей, під час усиновлення дитини, особам з інвалідністю з дитинства й дітям з інвалідністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майбутні пенсіонери мають розраховувати на себе - радник голови ОП

Також на порталі "Дія" можна буде отримувати пенсії, звертатися по соціальні послуги та компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги. Подавати всі необхідні заяви й декларації в електронному вигляді, без зайвих черг і витраченого часу", - ідеться в повідомленні.

До кінця 2021 року пілотний проєкт запрацює для громадян не менш ніж у двох областях. Таке рішення ухвалили після успішного завершення першого пілотного проєкту із впровадження ЄІССС. У ньому брали участь працівники чотирьох територіальних управлінь соціального захисту населення та п'яти територіальних громад Київської та Житомирської областей.

У межах ЄІССС цього року планується створення Реєстру постачальників та отримувачів соціальних послуг.

"Це допоможе заощадити державі мільярди гривень і збільшити соцвиплати для українців", - зазначили в міністерстві.

Президент Володимир Зеленський під час засідання Конгресу місцевих і регіональних влад у Хмельницькому заявив, що кілька країн уже замовляють в України концепт єдиного порталу держпослуг "Дія".

Бренд і концепцію порталу й застосунку "Дія" представили в Києві 27 вересня 2019-го. У першій версії були доступні 33 онлайн-послуги й низка електронних документів. У жовтні 2020 року Мінцифри презентувало оновлений застосунок "Дія 2.0" і запустило кілька нових адміністративних послуг на порталі.

Зараз ви читаєте новину «Оформлення пенсій і соцдопомоги: у "Дії" з'являться нові послуги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути