пʼятниця, 26 вересня 2008 12:14

Офіцери спецслужб грабували колекціонерів коштовностей та торгували зброєю

Офіцери спецслужб грабували колекціонерів коштовностей та торгували зброєю
У Броварах Київської області було затримано організоване злочинне угруповання, до складу якого входили колишні й чинні співробітники спецслужб України.

Операція була проведена в одному з розважальних комплексів під час збройного нападу на бізнесмена з Одеської області з метою заволодіння 1 млн грн, повідомляє УНІАН з посиланням на заступника начальника ГУБОЗ МВС України Володимира Міщенкова.

За його словами, затримання здійснювали співробітники ГУБОЗ, УБОЗ МВС України у м. Києві та бійці підрозділу швидкого реагування "Сокіл".

В результаті операції затримані 5 членів угруповання, яке очолював колишній працівник Управління державної охорони України, 1980 року народження.

Серед затриманих також є чинний офіцер Державної служби спецзв"язку і захисту інформації України, 1982 р. н., чинний співробітник СБУ, 1975 р. н., киянин і житель Київської області відповідно 1979 і 1983 р. н.

За словами Міщенкова, оперативним спецпідрозділом було встановлено, що зазначене ОЗУ діяло протягом тривалого часу і спеціалізувалося на збройних розбійних нападах на антикварів, колекціонерів коштовностей, а також є причетним до незаконного обігу зброї.

Під час нападів члени угруповання використовували престижні іномарки, одяг і спецзасоби спецпідрозділів, радіостанцію, зброю і методи конспірації.

Як зазначив заступник начальник ГУБОЗ, при затриманні у членів угруповання було вилучено 100 тис. грн., 8 тис. доларів, автомат Калашникова, два нагана, пістолет ТТ, дві гранати і службові посвідчення.

Зараз Генпрокуратура вирішує питання про порушення кримінальної справи.

Зараз ви читаєте новину «Офіцери спецслужб грабували колекціонерів коштовностей та торгували зброєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути