Ексклюзиви
пʼятниця, 22 березня 2013 17:24

Одну з учасниць FEMEN засудили до смертної кари у Тунісі

У Тунісі ісламський лідер випустив фетву проти молодої феміністки з організації FEMEN, в якій засудив її до смерті за фото топлес на сторінці у Facebook, пише NEWSru.com.

19-річна студентка Аміна Тайлер минулого тижня опублікувала в соцмережі свою фотографію, на якій була зображена напівоголеною з написаними на тілі словами: "Моє тіло належить тільки мені і не є будь-чиєю честю".

Мусульманський лідер у своїй фетві заявив, що за цей вчинок Аміну слід відшмагати, а потім забити камінням на смерть. Фетва не просто засуджує її поведінку. У сучасному Тунісі, де релігійний фундаменталізм часто обертається спалахами насильства, це може стати причиною загибелі дівчини. Аміна належить до туніського осередку скандального руху FEMEN, заснованого у 2008 році групою феміністок в Україні, який отримав популярність своїми провокаційними акціями. Як розповіла сама Аміна, у липні 2012 року вона прочитала в Інтернеті про діяльність FEMEN і вирішила долучитися до руху.

"Я вперше побачила жінок, які не просто позують голими на камеру, а висловлюють свій протест і висувають вимоги. Я зв'язалася з ними і навіть говорила кілька разів по Skype", - сказала дівчина.

У підсумку 26 лютого 2013 року вона відправила на пошту організації свою першу фотографію не просто в "стилі FEMEN", а й з антиісламістським написом "F**k your morals". Ця фотографія і послання Аміни були розміщені на сторінці руху, а вона створила сторіночку FEMEN Tunisie. На сторінці почали з'являтися фото й інших туніських дівчат топлес. У ніч проти четверга якийсь хакер-салафіт, який назвався аль-Аангур, зламав сторінку туніського підрозділу FEMEN з цими фотографіями, написавши: "Дякувати Богу, ми зламали цю аморальну сторінку. Коли буде Божа воля, ці мерзотниці зникнуть з Тунісу".

Замість фотографій хакер розмістив кілька відео з цитатами з Корану, а також фото та висловлювання релігійного змісту. Але на даний момент сторінку вже відновлено. Прес-служба FEMEN після повідомлень про вихід фетви висловила занепокоєність долею дівчини.

"Після появи погроз активістки FEMEN спробували зв'язатися з Аміною по телефону, але її телефон відключений. FEMEN хвилюється за життя і безпеку молодої туніської активістки Аміни", - йдеться в повідомленні організації.

Зараз ви читаєте новину «Одну з учасниць FEMEN засудили до смертної кари у Тунісі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути