Ексклюзиви
пʼятниця, 13 грудня 2013 14:34

Одеських студентів збираються відраховувати за участь у Євромайдані

Одеських студентів збираються відраховувати за участь у Євромайдані
Фото: tsn.ua

Студенти одеської Юракадемії повідомили, що виш почав відраховувати активістів Євромайдану, передає tsn.ua.

"Як стало відомо, у деяких активістів у залікових книжках вже стоять підписи в графі "Іспит". Тобто активні і свідомі студенти вишу вже помічені, як такі, що не склали іспити. Крім того, на факультеті адвокатури сьогодні декан збирав старост і сказав, щоб всі студенти їхали на Антимайдан. Ми закликаємо всіх викладачів та адміністрацію вищого навчального закладу припинити політику переслідування студентів-активістів Євромайдану і не відправляти інших студентів на Антимайдан!", - повідомила у соцмережі активістка Вікторія Сибір.

Сьогодні ввечері одеські активісти збираються на мітинг біля головного корпусу Юракадемії. В самому виші заперечують інформацію про відрахування і заявляють, що нікому не забороняють висловлювати свої політичні переконання. "Ми нікому не забороняємо висловлювати свої політичні переконання, ні викладачів, ні студентів. Головне - не на шкоду навчальному процесу", - заявив "Сегодня" ректор Національного університету "Одеська юридична академія" Володимир Завальнюк.

Між тим, голова студентської ради Валерія Прущак повідомила, що "студентська рада провела засідання серед студентів, на ній прийняли одноголосне рішення на вихідні їхати до Києва висловити свої політичні переконання. Наші студенти вільні самі вирішувати, що їм робити. Особливо у вихідні дні. У нашому університеті навчається більше трьохсот хлопців безпосередньо з Києва та Київської області. Може, деякі хлопці їдуть просто додому. У будь-якому випадку, у вільний від навчання час студенти можуть робити все, що вони хочуть".

Зараз ви читаєте новину «Одеських студентів збираються відраховувати за участь у Євромайдані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути