понеділок, 24 листопада 2008 09:20

Очевидець розповів про обстріл кортежу Саакашвілі та Качиньського

В неділю на кордоні з Південною Осетією був обстріляний кортеж президента Грузії Михайла Саакашвілі та президента Польщі Леха Качиньського, який приїхав в гості на святкування річниці "революції троянд", повідомляється на сайті польського телеканалу TVN24.

Президент Польщі, прибувши до Грузії, просто з тбіліського аеропорту відправився в табір біженців, які постраждали під час серпневого військового конфлікту на Кавказі. "Коли ми доїхали до російського патруля, з їхнього (російського) боку пролунали постріли. Були як мінімум три серії пострілів з автоматичної зброї. Президент зберігав залізний спокій", - сказав в прямому ефірі один з польських міністрів, який у складі офіційної делегації знаходився в колоні автомобілів.

За наявними даними, Саакашвілі та Качиньський не постраждали. У президентському кортежі було 5...8 автомобілів, уточнює кореспондент телеканалу з місця події. Лімузин Качиньського їхав слідом за поліцейським броньовиком.

Після обстрілу президенти пересіли в інший автомобіль, повідомляє оглядач TVN24 Войцех Бояновський. Журналіст припустив, що обстріл міг бути зімітований з метою демонстрації Леху Качиньському рівня напруженості в регіоні.

Тим часом в посольстві Польщі в Тбілісі підтвердили факт обстрілу кортежу. Хто стріляв, поки невідомо, зазначила секретар посла Польщі в Тбілісі. Прес-секретар Саакашвілі також підтвердив факт обстрілу, проте провину він відразу ж поклав на російських військовослужбовців, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Очевидець розповів про обстріл кортежу Саакашвілі та Качиньського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути