вівторок, 11 серпня 2009 10:46

Обстеження старовинного саркофага прояснить авторство п"єси Шекспіра (ФОТО)

Прихожани соборної церкви святої Марії англійського міста Уорік добиваються від керівництва єпархії дозволу на обстеження саркофага Фульке Гревілля, сучасника Шекспіра і можливого автора шекспірівської п"єси "Антоній і Клеопатра". В ініціаторів дослідження є дані про те, що в саркофагу заховані ящики з рукописами, повідомляє TheDailyTelegraph.

Автором гіпотези про те, що Фульке Гревілль був автором "Антонія і Клеопатри", є історик на ім"я А.В.Л. Сондерс (AWLSaunders), далекий нащадок Гревілля, єлизаветинського письменника і драматурга, який називав себе "наставником Шекспіра" (помер у 1628 році).

Сондерс стверджує, що в гревіллівському життєписі сера Філіпа Сідні, прославленого поета тієї ж епохи, містяться відомості тому, що саме Гревілль написав "Антонія і Клеопатру". Єлизавета також залишила повідомлення, що п"єсі він влаштував поховання таке пишне, що навряд чи вона б удостоїлася його за життя. На думку Сондерса, це означає, що рукопис перебуває в пишному саркофагу Гревілля в церкві святої Марії. Там же, вважає дослідник, заховані біографія королеви Єлизавети I та інші твори Гренвілля.

Сондерс повідомляє також, що Фульке Гревілль був пов"язаний з орденом розенкрейцерів, таємним товариством містиків, яке діяло в Англії в XVI і XVII століттях. Багато дослідників згодні з думкою, що Шекспір був добре знайомий з філософією розенкрейцеров.

До теперішнього часу саркофаг в церкві святої Марії обстежений за допомогою георадару з санкції прихідської та єпархіальної рад.

Telegraph, Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Обстеження старовинного саркофага прояснить авторство п"єси Шекспіра (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути